دسته : آمار
فرمت فایل : word
حجم فایل : 110 KB
تعداد صفحات : 16
بازدیدها : 389
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 4500 تومان
خرید این فایلدر مقاله حاضر كلیاتی از روشهای آمار توصیفی شامل نحوه تشكیل جداول توزیع فراوانی ، رسم نمودارهای آماری ، نحوة محاسبة معروفترین شاخصهای مركزی و شاخصهای پراكندگی ، كه عموماً در تحقیقات توصیفی مورد استفاده قرار میگیرند ، ارائه گردیده است .
قسمتهایی از متن:
خلاصه :
امروزه كمتر شاخهای از علوم را میتوان یافت كه نیازمند به تحقیق نباشد . بیتردید حل مشكلات و مسائل گوناگون جوامع و همچنین گسترش مرزهای دانش بستگی به انجام تحقیقات در زمینههای مختلف دارد . تحقیقات را بر اساس نتایج آنها میتوان به سه گروه بنیادی ، كاربردی، بنیادی- كاربردی (توسعهای) تقسیم نمود . از آنجا كه تحقیقات بنیادی توسط مراكز تحقیقی خاصی صورت میگیرد ، اكثر تحقیقاتی كه انجام میشوند و در دسترس قرار دارند ، تحقیقات كاربردی هستند . این نوع تحقیقات نیز بر حسب استفاده از روشهای آماری به دو گروه تحقیقات توصیفی و تحلیلی تقسیم میشوند.
یك تحقیق توصیفی شامل جمعآوری و ارائه منظم دادههاست تا تصویر روشنی از یك موقعیت خاص را نشان دهد . لذا برای انجام یك تحقیق توصیفی ( و بطور كلی یك تحقیق كاربردی) بایستی ابتدا اطلاعات لازم در بارة موضوع مورد تحقیق جمعآوری شود ، سپس برای درك بهتر پدیدة مورد نظر ، اطلاعات جمعآوری شده تجزیه و تحلیل گردیده ، نتایجی از آن استخراج گردد . این مراحل شامل تهیه جداول توزیع فراوانی ، رسم نمودارها و تهیه شاخصهای مركزی و پراكندگی است كه در مقاله حاضر كلیاتی از آنها ارائه شده است.
...
رسم نمودارهای آماری
تا كنون هیچ وسیلهای كشف نشده كه بهتر از نمودار بتواند ارتباط مقادیر آماری را نشان دهد . نمودار از پدیدههای قرن بیستم است . نمایش دادهها طبق قراردادهای خاص و به صورت هندسی را نمودار آماری گویند . نمودار بایستی به نحوی ترسیم شود كه اولاً برای چشم مطبوع باشد و در تهیه آن ذوق و سلیقه كافی بكار رود و ثانیاً بتوان به راحتی اطلاعات نهفته در دادهها را از روی آن تا حدودی با چشم بدون توضیح و تشریح اضافی ملاحظه نمود.
نمودار مستطیلی
بهترین شیوه برای نمایش مقادیر متغیرهای ناپیوسته ، نمودار مستطیلی است . در این نمودار ارتفاع خطی (یا مستطیلی) كه بر بالای هر اندازه از مقادیر متغیر رسم میشود ، متناظر با فراوانی آن مقدار است . مقادیر فراوانی، فراوانی نسبی ، فراوانی تجمعی و فراوانی تجمعی نسبی را میتوان با این نمودار نشان داد .
خرید و دانلود آنی فایل